Otvoritev prenovljenega kozolca in Informacijskega središča Mišja dolina Natura 2000

V četrtek 24. marca ob 19 ih bo v prenovljenem kozolcu na Trubarjevi domačiji potekala dolgo pričakovana otvoritev novega turistično – informativnega in interpretacijskega centra.

Vsebine za intrepretacijski center je skozi projekt Mala barja – Marja zagotovil projektni partner Zavod PARNAS ter jih v sodelovanju z Občino Velike Lašče umestil v prenovljene prostore. Del njih predstavlja Informacijsko središče Mišja dolina Natura 2000, ki bo od spomladi do jeseni obiskovalcem omogočila izkustveno doživljanje največjega Natura 2000 območja v občini.

Miška Marja, ki obiskovalce popelje v svet Mišje doline in njenih prebivalcev. Ilustracija: Marija Prelog (Zavod PARNAS)

Preko kreativnih in pisanih virtualnih vsebin bodo obiskovalci vseh starosti lahko vstopili v svet mokrišč in se tako pripravili na obisk tovrstnih občutljivih terenov v naravi. Seznanili se bodo z bogatim vodnim in obvodnim svetom, raznolikostjo živalskih in rastlinskih vrst in lažje razumeli pomen ekstenzivnega kmetijstva v dolini, kjer se srečujeta voda in človek.

Še nekaj dni in Informacijsko središče Mišja dolina bo lahko sprejelo že prve obiskovalce.

Dobrodošli!

 

Več o tem kako je INFO središče nastajalo in kdo je vse pri tem sodeloval si lahko preberete na spletnih straneh projektnega partnerja Zavod PARNAS